king for a day....fool for a lifetime
justanotherblog
zikica


 

Blog
četvrtak, kolovoz 26, 2010
Budilica…dizanje, tuš, kava uz zvuke distorzirane gitare, doručak i jutarnja tjelovježba. Priprema hrane za njemačku ovčarku bez premca i mahanje repom. Jutro je lijepo počelo, vedro je i sunčano. Pogledom hvatam prepune grane šljive u dvorištu obasjane zrakama sunca i uredno pokošeno još uvijek rosom prekriveno dvorište.

Vrijeme je za polazak na posao. Ovčarka još uvijek maše repom, dajem nam još pet minuta igranja  gladeći ju po glavi dok me zaigrano gleda svojim velikim očima prepunim radosti. Da na psu se jako dobro vidi kada je uistinu sretan. Bacam joj frolike i sjedam u auto.

Ceste su još uvijek prazne. Vozeći prema poslu promatram sivilo gradskog betona kroz koje prolazim svako radno jutro. Ljudi se mahnito guraju da bi ušli u tramvaje i kao muhe bez glave trče preko zebri pričajući na mobitele. Pitam se kada su zadnji put vidjeli voćku obasjanu jutarnjim zrakama sunca ? Da li bi uopće prepoznali puninu ljepote tako jednostavnog prizora ? Možda i bi, sjedeći u jednom od gradskih multiplexa na velikom ekranu sa 3d naočalama i brdom kokica u krilu pomislih.

Izlazim iz auto i sjedam u ured. Pripremam plan rada za posao koji danas moram odraditi a slika svježe pokošenog rosnog travnjaka biva zamjenjena svakodnevnim obvezama…

230 @ 11:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 14, 2010
Nema klime, ured  je izložen suncu cijeli dan a propuh osim onog  u glavi čista je utopija. Telefon u ovom periodu godine rijetko zvoni, no ipak danas je zvonio neuobičajeno mnogo puta. Trčim  pogledom uperenim u stari istrošeni linoleum, za sobom ostavljajući mokri trag od kapljica znoja.Zrak je čak i u hodnicima plitak.Gotovo je.Obliven znojem  grabim prema natrag pogledom uperenim u onaj isti stari istrošen i truo linoleum ispucanih rubova.

Zelene je boje.

230 @ 20:07 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare